Alla kan laga mat – EVERYONECANCOOK.SE

Kalas

Kalas

Inga kommentarer

Vi har ju timat det så bra att Magnus och jag fyller år med exakt två veckors mellanrum. Det skiljer tre år, jag ligger ju lite före honom.. Hehe… Men smidigt att vi kan ha födelsedagsmiddag gemensamt.

Vi började med lite ost, chilisalami, paprika, cornichos, chili-aioli och tunnbröd. 

Blev inspirerad av två coola blogg-tjejer och körde på deras recept till huvudrätt och dessert. Blev jättebra!

Först en Coq a vin från Valerie Aflalo

   
 
Serverade med ugnsbakade små potatisar. Det är så smidigt och gott till det mesta!

Börja med att sätta in en plåt på 200 grader med smör, krossad vitlök, lite rapsolja och franska örter. Låt det smälta ihop och bubbla lite. Ta ut plåten och tillsätt potatisen. Rör om så att de har smör runt om. Salta och vrid ett par varv med vitpepparkvarnen. In i ugnen igen. Låt potatisen stå tills de är klara, ca 35-40 min. Rör om då och då.

Vi hittade små söta blåa brysselkål som blev en sallad tillsammans med lättkokt broccoli och fetaost. Hade en lätt dressing på olja, citron och vitlök.

  
Istället för tårta eller efterrätt blev det en mazarinkaka från matplatsen. Gillade kombon av kardemumma och björnbär!

   
 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.

1 2 3 4 5